‘Gemis is groot, maar groei blijft’
De organisatie rondom STEEL zat de afgelopen maanden in een achtbaan. Zo rondde het eerst een succesvolle Küchenmeile-beurs af, om vervolgens pardoes afscheid te moeten nemen van Frans-Anno Tweebeecke. Christiaan Borsboom spreekt met KBT kort over deze maanden, en de toekomstplannen met STEEL. ‘Ik mis mijn uiterst ervaren klankbord, maar door de groei van STEEL pakken we ondertussen prima door.’
STEEL staat de afgelopen jaren er goed op bij onze redactie. Zij waren één van de eerste die de komst van inductiefornuizen dermate omarmde, dat het design van een inductiefornuis ook prima “smoelde”, iets waar het in de beginjaren nog weleens aan kon schorten. De jaren erna werden er allerlei speciale producten op de markt gebracht. Een voorbeeld daarvan is de ALL Black 100 tripple-oven. Dit fornuis is bijvoorbeeld voorzien van drie volwaardige ovens, waarvan één pizza/brood bakoven, welke een maximale temperatuur bereikt van 315°C. Door de geïntegreerde pizzasteen in de bodem van de ovenruimte in combinatie met de hoge temperatuur, bakt men in minder dan vier minuten een eigen verse pizza. Niet veel later presenteerde STEEL een andere noviteit, de Mistral. Het lukte STEEL om in een fornuis de oven, inductiekookplaat en kookveldafzuiging te combineren. Met een maximaal geluidsniveau van slechts 63dB, worden kookluchten, zeer effectief en geruisloos afgezogen. De FLEXzone inductietechniek bedient men met bedieningsknoppen, zodat het stoere van een fornuis bewaakt blijft.
Mooie tijden
Voor Borsboom zijn het altijd mooie tijden bij STEEL. ‘Het is gewoon een mooi merk om voor te mogen werken. Daarnaast zijn we vaak betrokken bij gesprekken over nieuwe producten, feature-wensen en ontwikkelingen, dus de betrokkenheid is altijd hoog. Frans-Anno mis ik natuurlijk. Vooral ook om kennis te delen en meningen te peilen. Dat schermen en soms debatteren dat heb ik wel even gemist, maar neemt niet weg dat we het erg goed doen met STEEL in Nederland en een uitstekend verhaal hebben.’
Borsboom had nooit durven geloven dat inductiefornuizen zo’n belangrijk item zou worden binnen zijn organisatie. ‘Inmiddels is 96 procent van onze fornuisverkoop een inductiefornuis. Maar wel allemaal inductiefornuizen met behoud van de beleving, mede door de knopbediening. Dat hoort gewoon bij fornuizen. Wat ons betreft is en blijft een fornuis de “hero van de keuken” ‘, aldus Borsboom.
Samenwerkingen
STEEL is al jaren een voorstander van goede samenwerkingen. Samen ben je sterker dan alleen, is het credo. Zo zijn ze onder andere partner geworden van het Dekker Trend Centre. Onlangs voegde STEEL pannenleverancier Fissler toe aan hun partnerschappen. Fissler staat bekend om haar hoogwaardige pannen en nam enige tijd geleden contact op met STEEL. ‘Dat zo’n merk contact met ons opneemt, zegt wel iets’, legt een trotse Borsboom uit.
Outdoor
Op dit moment heeft STEEL haar productendivisie uitgebreid met outdoor. Deze buitenkeukens zijn opgebouwd uit premium materiaal. Het fenomeen buitenkeukens heeft de afgelopen jaren meer aandacht gekregen bij klanten. Meer fabrikanten als STEEL zien hierin ook kansen om nog meer invulling te geven aan de consumentenwens. Tuinen zien er anders uit dan 15 jaar terug, het buitenleven wordt meer en meer omarmd. Uiteraard aangespoord door de warmere zomers. Zo is STEEL Barbecue Top Swing Line W9-4G zeer veelzijdig en geschikt voor het inbouwen in je buitenkeuken. De barbecues van STEEL zijn gemaakt volgens de hoogste Italiaanse productiestandaard, met materialen van de hoogste kwaliteit. Elke brander is getest op perfecte werking met maximale veiligheid. STEEL maakt het mogelijk in de open ruimte te koken, zonder in te leveren op kwaliteit. Er kan gekozen worden tussen de Green 70 en de ruimere Green 90, die beide zijn uitgerust met houten zijplateaus voor extra werkruimte. Daarnaast zijn er de Swing 70 en de bredere Swing 90, voorzien van 4 gietijzeren gasbranders en een extra brander aan de rechterkant. Alle modellen zijn voorzien van wielen, onderkasten, lades en een geïsoleerd deksel met een temperatuurmeter, ideaal voor gerechten die met gesloten deksel worden bereid (zoals een gasovenfunctie). Bovendien zijn er ook nog modulaire systemen te kiezen, waardoor STEEL zoals wel vaker een volledig buitenkeukenportefeuille kan aanbieden.