Slimmer verbouwen met Keukenbouwersplus
Een nieuwe keuken koop je meestal maar eens in de tien à vijftien jaar. Klanten willen dan geen half werk: het moet goed, strak geregeld en liefst zonder stress. Bij Keukenbouwersplus begrijpen ze dat als geen ander. Al 25 jaar realiseert dit Brabantse bedrijf, dat opgericht werd door Mark de Klein, keukenprojecten van begin tot eind. Met een aanpak die technisch doordacht is én menselijk voelt. Hun werkgebied bestrijkt de provincie Brabant en de randen richting Gorinchem, Culemborg, Arnhem en de kop van Limburg.
Keukenbouwersplus begon ooit als specialist in keukenmontage, maar merkte naar gelang de jaren vorderde dat de vraag naar complete verbouwingen groeide. “We zagen dat klanten steeds meer wilden dan alleen een keuken plaatsen,” vertelt directeur en mede-eigenaar Ivonne van der Horst. “Ze wilden de keuken in huis verplaatsen, vloerverwarming aanleggen en meer.”
Tijdens de coronatijd nam die trend een dermate vlucht, dat het bedrijf besloot de focus te verleggen naar verbouwingen, met of zonder keukenmontage. “We doen vrijwel alles: denk aan demontage, installaties, constructieve aanpassingen, afbouw – feitelijk alles binnen de buitenmuren,” aldus De Klein.
Verbouwing werkt conversie-verhogend
Volgens Van der Horst is die groeiende behoefte logisch. “De rol van de keuken is veranderd. Het is een veel dominantere plek in huis geworden. Mensen passen hun hele indeling aan om hun ideale keukenruimte te creëren. Vaak willen ze die ruimte bijvoorbeeld direct bij de achtertuindeuren hebben. Met zicht op de tuin en veel lichtinval.”
Dankzij die aanpak kan ook de retailer beter inspelen op veranderende klantvragen. “Wij ontzorgen keukenshowrooms wanneer hun klanten zulke grote projecten aandurven,” zegt Robert van Nistelrooij, verantwoordelijk voor klantprojecten. “De retailer levert uiteraard gewoon de keuken, en wij verzorgen de rest. Zo kan iedere ondernemer dat project gerust omarmen en de klant niet kwijtraken aan een ander. Dat werkt conversie-verhogend”.
Transparantie en rust voor de klant
Wat klanten volgens De Klein het meeste waarderen, is de overzichtelijkheid en eerlijkheid van de aanpak. “We nemen het hele project uit handen. Keukenbouwersplus is verantwoordelijk voor het inmeten, het bespreken van de verbouwingswensen, het opstellen van een gespecificeerde offerte en het coördineren van de uitvoering. “Wij geloven in korte lijnen en duidelijke afspraken,” aldus Van der Horst. “Onze klanten waarderen het enorm dat ze één partij hebben die alles overziet en direct bij het inmeetbezoek een gespecificeerde offerte presenteert. Dat geeft rust tijdens een intensieve verbouwing.”
Vooraf wordt het hele project nauwkeurig doorgesproken. “We willen niet dat er tijdens de werkzaamheden nog onaangename verrassingen opduiken. Daarom komt op de eerste werkdag één van onze voormannen langs om het project te starten, alles nog een keer te controleren en de laatste details met de klant te bespreken. Daarna verandert er niks meer, want ons voorwerk is zeer zorgvuldig. Zo nemen we veel spanningen weg.”
Dat deze aanpak werkt, blijkt uit de hoge waardering die klanten online geven aan Keukenbouwersplus. De reviews spreken boekdelen met een 4,6 van de 5 bij Google reviews. “Een keukenverbouwing is geen klus die je er even bij doet”, benadrukt Rens Janssen, verantwoordelijk voor de interne operatie. “Het vraagt om vakmanschap, coördinatie en vooral: goede voorbereiding.” Door slim te plannen, processen te digitaliseren, materialen op tijd te leveren en vakmensen zorgvuldig in te zetten, weet Keukenbouwersplus de doorlooptijd kort te houden — vaak binnen 15 werkdagen van start tot oplevering.
Dat is geen loze belofte, maar een bewezen werkwijze. “Lang leve family-time,” zoals Keukenbouwersplus het zelf noemt. Hoe eerder de klant zijn nieuwe keuken in gebruik kan nemen, hoe sneller het huis weer voelt als thuis.
25 jaar bouwen aan kwaliteit
In 2025 viert Keukenbouwersplus haar 25-jarig jubileum. Wat begon als montagebedrijf is uitgegroeid tot een organisatie die keukenverbouwingen van A tot Z verzorgt. “We hebben in die 25 jaar ontzettend veel projecten gerealiseerd,” zegt De Klein. “Altijd met dezelfde ambitie: kwaliteit leveren én de klant ambassadeur maken”
De uitvoerende teams van Keukenbouwersplus bestaan uit specialisten die disciplines als installatietechniek, bouwkundige aanpassingen en montage combineren. “Wat je bij ons ziet, is pure passie,” zegt Van der Horst. “Goede monteurs willen gewoon goed werk afleveren, maar ook van collega’s goed werk tegenkomen.” Die gedeelde trots werkt aanstekelijk. De interesse in keukens en de verbouwingen die daarbij horen is bij onze monteurs meer dan bovengemiddeld. Het is vakkennis en kwaliteit — gecombineerd met betrokkenheid.
Waar veel bedrijven moeite hebben om goed technisch personeel te vinden, weet Keukenbouwersplus juist vakmensen aan te trekken. “Wij krijgen regelmatig aanmeldingen van vakmensen die graag bij ons willen werken,” aldus Janssen. “We verwachten zorgvuldigheid en kwaliteit, maar je krijgt er ook een fijne werkgever voor terug.”
Dat is geen toeval. “Goede mensen willen verantwoordelijkheid kunnen nemen én mooie projecten met goede ondersteuning krijgen. Wij zorgen dat alles klopt — van planning tot werkvoorbereiding. Daardoor kunnen onze vakmensen zich richten op waar ze goed in zijn.”
Blik op de toekomst
“Dat we aan de toekomst denken, blijkt ook uit ons besluit om Robert en Rens toe te voegen aan de leiding van ons bedrijf,” vertelt Van der Horst. “De toevoeging van deze jonge ambitieuze mensen zorgt voor continuïteit, betrokkenheid én extra rust op de werkvloer.” En voor een stabiel Keukenbouwersplus van zeker nog eens 25 jaar”, vult De Klein aan.